Krem z dyni.
Składniki:
mała dynia hokkaido
główka czosnku
szklanka bulionu
jalapeno albo chili
Dynię pokroić w kostkę (razem ze skórką), pestki wyjąć. Obciąć wierzch główki czosnku w skórce. Kawałki dyni poukładać w naczyniu żaroodpornym, w środku położyć główkę czosnku (otwartą częścią do dołu). Piec w piekarniku przez 40 minut. Na 10 minut przed końcem dodać bulion. Potem wyjąć czosnek, wycisnąć ze skórki ząbki czosnku do upieczonych i podduszonych w bulionie kawałków dyni i wszystko zmiksować. Można dodać jalapeno albo chili dla zaostrzenia smaku.
Smacznego!
Adam Szejnfeld
Senator RP
Biuro Senatorskie Adama Szejnfelda w Pile
Wiceprzewodniczącego Senackiej Komisji Gospodarki Narodowej i Innowacyjności
Przewodniczącego Senackiego Zespołu ds. Małych i Średnich Przedsiębiorstw
64-920 Piła, ul. Grunwaldzka 2/10.
e-mail: szejnfeld.biuro@gmail.com
tel. +48 602 738 542
Portale i media społecznościowe:
www.szejnfeld.pl
www.kobiecastronazycia.pl
www.facebook.com/Szejnfeld/
www.twitter.com/szejnfeld
www.instagram.com/szejnfeld/
https://www.youtube.com/@SenatorSzejnfeld