Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

de Volaille

Redaktor admin on 9 Listopad, 2023 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki:

pierś kurczaka

5 dkg zimnego masła

sól

jajko

bułka tarta

dodatki:

pieczone ziemniaki

Pierś kurczaka lekko robić, najlepiej przez folię spożywczą. Masło ułożyć na brzegu mięsa i zawinąć je w rulonik. Posolić, obtoczyć w rozbełtanym jajku, bułce tartej i smażyć na głębokim oleju, w temperaturze 190 stopni przez 10 minut. Ziemniaki obrać, ułożyć na papierze do pieczenia, na kratce w piekarniku i piec przez 2 godziny w temperaturze 180 stopni. Gdy przekroimy kotlet de Volaille, wypływające z niego masło doda smaku ziemniakom. Te solimy na talerzu.

P.S. można do środka piersi kurczaka, oprócz masła, włożyć posiekaną natkę pietruszki albo inne zioła a także podsmażone pieczarki. W tym przepisie serwujemy de Volaille klasyczny.

Smacznego!

Adam Szejnfeld
Senator RP

Biuro Senatorskie Adama Szejnfelda w Pile
Wiceprzewodniczącego Senackiej Komisji Gospodarki Narodowej i Innowacyjności
Przewodniczącego Senackiego Zespołu ds. Małych i Średnich Przedsiębiorstw

64-920 Piła, ul. Grunwaldzka 2/10.
e-mail: szejnfeld.biuro@gmail.com
tel. +48 602 738 542

Portale i media społecznościowe:
www.szejnfeld.pl
www.kobiecastronazycia.pl
www.facebook.com/Szejnfeld/
www.twitter.com/szejnfeld
www.instagram.com/szejnfeld/

https://www.youtube.com/@SenatorSzejnfeld

#kobiecastronazyciapl #Gotowanie #KuchniaPolska #Kuchnia #CoNaObiad #Obiad #Kolacja #Smaki #Deser #deserek #PolitykWKuchni #CośNaZąb #Szejnfeld #senatorSzejnfeld #AdamSzejnfeld #BonAppetit

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)