Składniki:
pierś kurczaka
5 dkg zimnego masła
sól
jajko
bułka tarta
dodatki:
pieczone ziemniaki
Pierś kurczaka lekko robić, najlepiej przez folię spożywczą. Masło ułożyć na brzegu mięsa i zawinąć je w rulonik. Posolić, obtoczyć w rozbełtanym jajku, bułce tartej i smażyć na głębokim oleju, w temperaturze 190 stopni przez 10 minut. Ziemniaki obrać, ułożyć na papierze do pieczenia, na kratce w piekarniku i piec przez 2 godziny w temperaturze 180 stopni. Gdy przekroimy kotlet de Volaille, wypływające z niego masło doda smaku ziemniakom. Te solimy na talerzu.
P.S. można do środka piersi kurczaka, oprócz masła, włożyć posiekaną natkę pietruszki albo inne zioła a także podsmażone pieczarki. W tym przepisie serwujemy de Volaille klasyczny.
Smacznego!
Adam Szejnfeld
Senator RP
Biuro Senatorskie Adama Szejnfelda w Pile
Wiceprzewodniczącego Senackiej Komisji Gospodarki Narodowej i Innowacyjności
Przewodniczącego Senackiego Zespołu ds. Małych i Średnich Przedsiębiorstw
64-920 Piła, ul. Grunwaldzka 2/10.
e-mail: szejnfeld.biuro@gmail.com
tel. +48 602 738 542
Portale i media społecznościowe:
www.szejnfeld.pl
www.kobiecastronazycia.pl
www.facebook.com/Szejnfeld/
www.twitter.com/szejnfeld
www.instagram.com/szejnfeld/
https://www.youtube.com/@SenatorSzejnfeld
#kobiecastronazyciapl #Gotowanie #KuchniaPolska #Kuchnia #CoNaObiad #Obiad #Kolacja #Smaki #Deser #deserek #PolitykWKuchni #CośNaZąb #Szejnfeld #senatorSzejnfeld #AdamSzejnfeld #BonAppetit