Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Pierogi z mięsem

Redaktor admin on 13 Listopad, 2023 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Pierogi z mięsem

Składniki:

mięso z zupy (wołowe albo inne)

marchewka z zupy

ciasto na pierogi:

1/2 kg mąki typ 500

2 jajka

200 ml gorącej wody

2 łyżki masła

łyżeczka soli

Mięso z marchewką zmielić, do mąki dolewać stopniowo gorącą wodę (ale nie wrzątek), dodać jajka masło sól i wyrabiać przez kilka minut aż ciasto będzie miękkie i elastyczne. Wycinać szklanką kółka, na środek każdego kłaść łyżeczką farsz i sklejać. Pierogi wrzucać do dużego garnka z wrzącą, osoloną wodą. Po ich wypłynięciu, gotować przez 3 minuty. Odcedzić. Podawać ze skwarkami (najlepiej domowej roboty). Następnego dnia (jeśli zostanie część pierogów) warto je podsmażyć na smalcu ze skwarkami, tak aby były rumiane i chrupiące.

Smacznego!

Adam Szejnfeld

Senator RP

Biuro Senatorskie Adama Szejnfelda w Pile

Wiceprzewodniczącego Senackiej Komisji Gospodarki Narodowej i Innowacyjności

Przewodniczącego Senackiego Zespołu ds. Małych i Średnich Przedsiębiorstw

64-920 Piła, ul. Grunwaldzka 2/10.

e-mail: szejnfeld.biuro@gmail.com

tel. +48 602 738 542

Portale i media społecznościowe:

www.szejnfeld.pl

www.kobiecastronazycia.pl

www.facebook.com/Szejnfeld/

www.twitter.com/szejnfeld

www.instagram.com/szejnfeld/

https://www.youtube.com/@SenatorSzejnfeld

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)