Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Zupa pieczarkowa

Redaktor admin on 8 Luty, 2024 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Zupa pieczarkowa

Składniki:

pół kg pieczarek

3 ziemniaki

2 marchewki

pietruszka

kawałek selera (nie za duży)

2 cebule

2 łyżki masła

2 liście laurowe

4 ziarna ziela angielskiego

sól

pieprz

śmietana

2, 5 l. wywaru warzywnego (albo wody)

Oczyszczone pieczarki pokroić w plasterki, obrane cebule w kostkę. Pieczarki smażyć na maśle do momentu aż woda odparuje. Posolić, doprawić pieprzem i jeszcze smażyć aż się zarumienią. Warzywa umyć, drobno pokroić, włożyć do garnka, dodać liście laurowe, ziele angielskie i wlać bulion. Gotować ok. 25 minut. Potem dodać pieczarki z patelni. Dodać śmietanę (najlepiej taką do zup) i gotować jeszcze na małym ogniu ok. 10 minut. Na talerzu dodać posiekaną natkę pietruszki.

Smacznego!

Adam Szejnfeld
Senator RP

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)