Składniki:
2 marchewki
pietruszka
kawałek selera
por
4 ziemniaki
6 ogórków kiszonych
liść laurowy
3 ziarna ziela angielskiego
koperek
2,5 l bulionu
Warzywa obrać, umyć, pokroić w małą kostkę, pora w krążki. Zalać bulionem, dodać liść laurowy, ziele angielskie i gotować przez 15 minut. Po tym czasie dodać starte na tarce ogórki kiszone. Gotować wszystko jeszcze przez 10 minut. Dodać posiekany koperek i ewentualnie śmietanę. Tu zupa bez śmietany.
Smacznego!
Adam Szejnfeld
Senator Rzeczypospolitej Polskiej
Wiceprzewodniczący Senackiej Komisji Gospodarki Narodowej i Innowacyjności
Biuro Senatorskie Adama Szejnfelda w Pile
64-920 Piła, ul. Grunwaldzka 2/10.
e-mail: szejnfeld.biuro@gmail.com
tel. +48 602 738 542
REGON 385025697
NIP 766 101 33 22