Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Zapiekanka.

Redaktor admin on 8 Marzec, 2024 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki:

szklanka ryżu (do niego, aby napęczniał – 2 szklanki wody)

2 marchewki

pół selera

2 pietruszki

por

20 dkg pieczarek (tu brązowe)

zielony groszek – szklanka mrożonego

kilka plastrów sera żółtego (tu cheddar)

olej do smażenia warzyw – półtorej szklanki

Ryż w niewielkim garnku zalać wodą, posolić (1/3 małej łyżeczki), zagotować i po minucie zawinąć garnek (z pokrywką) w gruby koc na co najmniej godzinę. Warzywa obrać, pokroić w kostkę, pieczarki na połówki. Warzywa (bez pora) smażyć w garnku na oleju do czasu aż się zarumienią. Pieczarki, na maśle, na patelni. Napęczniały ryż ułożyć w naczyniu żaroodpornym, na to warzywa z olejem, posolić. Dodać groszek, wcześniej podgotowany w wodzie z niewielką ilością soli. Por, pokrojony w krążki sparzyć wrzącą wodą na sitku i ułożyć na warzywach, potem pieczarki z patelni. Na wszystko dodać plastry sera. piec w piekarniku, w 200 stopniach przez kilka minut.

Smacznego!

Adam Szejnfeld
Senator Rzeczypospolitej Polskiej
Wiceprzewodniczący Senackiej Komisji Gospodarki Narodowej i Innowacyjności

Biuro Senatorskie Adama Szejnfelda w Pile
64-920 Piła, ul. Grunwaldzka 2/10.
e-mail: szejnfeld.biuro@gmail.com
tel. +48 602 738 542
REGON 385025697

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)