Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Groch z kapustą.

Redaktor admin on 2 Kwiecień, 2024 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki:

70 dkg kapusty kiszonej z marchewką

40 dkg grochu

cebula

liść laurowy

3 ziarna ziela angielskiego

łyżka masła

bulion

Groch zalać zimną wodą i odstawić na 12 godzin. Po tym czasie kapustę poszatkować, zalać wodą (szklanka), gotować przez godzinę. (mieszać i uzupełniać wodę). W drugim garnku, gotować groch w bulionie (tylko tyle bulionu, żeby go przykrył) na średnim ogniu do czasu aż groch będzie miękki. Na patelni rozpuścić masło, dodać ziele angielskie, liść laurowy, pokrojoną cebulę i smażyć aż cebula się zeszkli. Ugotowaną kapustę dodać do grochu, dołożyć cebulę z sosem z patelni (i przyprawami), ewentualnie doprawić solą, wszystko wymieszać i gotować pod przykryciem na małym ogniu przez 30 minut.

Smacznego!

Adam Szejnfeld
Senator Rzeczypospolitej Polskiej
Wiceprzewodniczący Senackiej Komisji Gospodarki Narodowej i Innowacyjności

Biuro Senatorskie Adama Szejnfelda w Pile
64-920 Piła, ul. Grunwaldzka 2/10.
e-mail: szejnfeld.biuro@gmail.com
tel. +48 602 738 542
REGON 385025697

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)