Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Kaczka wielkanocna z jabłkami

Redaktor admin on 2 Kwiecień, 2024 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki:

Kaczka

4 jabłka kulinarne

gałązka rozmarynu

sól

pieprz tłuczony (tu zielony)

majeranek

Kaczkę umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, natrzeć solą, pieprzem, posypać majerankiem. Do środka włożyć rozmaryn, pokrojone jabłka, przełożyć kaczkę do żaroodpornego naczynia i piec przez dwie godziny w190 stopniach. Po wyłączeniu piekarnika mięso pozostawić w nim jeszcze przez godzinę.

P.S. warto przyprawić kaczkę (bez jabłek) poprzedniego dnia i wstawić do lodówki.

Smacznego!

Adam Szejnfeld
Senator Rzeczypospolitej Polskiej
Wiceprzewodniczący Senackiej Komisji Gospodarki Narodowej i Innowacyjności

Biuro Senatorskie Adama Szejnfelda w Pile
64-920 Piła, ul. Grunwaldzka 2/10.
e-mail: szejnfeld.biuro@gmail.com
tel. +48 602 738 542
REGON 385025697

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)