Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Ciasto cytrynowe

Redaktor admin on 9 Kwiecień, 2024 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki:

2 szklanki mąki pszennej

4 jajka

skórka z dwóch cytryn

sok z cytryny

3/4 szklanki oleju

szklanka mleka albo pół szklanki jogurtu

szklanka cukru

2 łyżeczki proszku do pieczenia

Jajka zmiksować z cukrem na puszystą masę, następnie dodać startą skórkę, sok z cytryny, olej, mleko (stopniowo) i miksować na niskich obrotach do połączenia składników. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszać wszystko dokładnie drewnianą łyżką albo łopatką, Piec w 180 stopniach przez godzinę na środkowej półce (funkcja góra/dół). Po upieczeniu wyłączyć piekarnik, uchylić drzwiczki i odczekać 15 minut.

Smacznego!

Adam Szejnfeld
Senator Rzeczypospolitej Polskiej
Wiceprzewodniczący Senackiej Komisji Gospodarki Narodowej i Innowacyjności

Biuro Senatorskie Adama Szejnfelda w Pile
64-920 Piła, ul. Grunwaldzka 2/10.
e-mail: szejnfeld.biuro@gmail.com
tel. +48 602 738 542
REGON 385025697

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)