Składniki:
50 dkg mięsa mielonego z szynki wieprzowej
30 dkg mięsa wołowego mielonego z pierwszej krzyżowej
jajko
4 łyżki bułki tartej
namoczona w wodzie i wyciśnięta z niej kajzerka
20 dkg pieczarek
łyżeczka lubczyku
sól
pieprz
dwie łyżki masła do smażenia pieczarek
olej do smażenia kotletów
Mięsa połączyć, wymieszać. Dodać sól, pieprz, lubczyk, bułki, jajko i wymieszać na jednolitą masę. Formować kotlety i smażyć na średnim ogniu przez 15 minut. Obracać. Na 5 minut przed końcem przykryć pokrywką i zmniejszyć ogień. Na drugiej patelni, na maśle, smażyć oczyszczone i pokrojone pieczarki. aż do ich zarumienienia. Gotowe kotlety przełożyć na patelnię z pieczarkami, podlać 1/4 szklanki gorącej wody i podgrzewać jeszcze przez dwie minuty.
Smacznego!
Adam Szejnfeld
Senator Rzeczypospolitej Polskiej
Wiceprzewodniczący Senackiej Komisji Gospodarki Narodowej i Innowacyjności
Biuro Senatorskie Adama Szejnfelda w Pile
64-920 Piła, ul. Grunwaldzka 2/10.
e-mail: szejnfeld.biuro@gmail.com
tel. +48 602 738 542
REGON 385025697
Portale i media społecznościowe:
www.szejnfeld.pl
www.kobiecastronazycia.pl
https://www.facebook.com/Szejnfeld
www.twitter.com/szejnfeld
www.instagram.com/szejnfeld/
www.tiktok.com/@szejnfeld
www.youtube.com/@SenatorSzejnfeld