Mule z makaronem.
Składniki:
40 dkg muli (tu bez skorupek z opakowania próżniowego)
2, 3 łyżki masła
natka pietruszki
6 ząbków czosnku
makaron
Na patelni rozpuścić masło na średnim ogniu (żeby się nie paliło), wrzucić obrany i pokrojony czosnek. Po dwóch minutach dodać mule razem z sosem. Przemieszać i podgrzewać przez 4 minuty. Chwilę przed końcem dodać posiekaną natkę pietruszki. Podawać z ugotowanym makaronem.
Smacznego!
Adam Szejnfeld
Senator Rzeczypospolitej Polskiej
Wiceprzewodniczący Senackiej Komisji Gospodarki Narodowej i Innowacyjności
Biuro Senatorskie Adama Szejnfelda w Pile
64-920 Piła, ul. Grunwaldzka 2/10.
e-mail: szejnfeld.biuro@gmail.com
tel. +48 602 738 542
REGON 385025697