Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Młoda kapusta z dodatkami i… ziemniakami.

Redaktor admin on 23 Maj, 2024 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki:

główka młodej kapusty

3 pomidory

kawałek kiełbaski

młoda cebula

koperek

łyżka masła

sól

Kapustę poszatkować, włożyć do garnka, zalać dwiema szklankami gorącej posolonej wody. Gotować na średnim ogniu przez 5 minut. Pomidory obrać ze skórki, posiekać, dodać do kapusty. Kiełbasę pokroić, podsmażyć na maśle razem z poszatkowaną cebulą, dodać do kapusty. Wszystko gotować przez 10 minut, na koniec wsypać pokrojony koperek. Podawać może z czym się lubi, ale najlepiej… z młodymi ziemniakami

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)