Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Kotlety mielone z pieczarkami i cebulką.

Redaktor admin on 3 Czerwiec, 2024 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki:

30 dkg mięsa mielonego wołowego

50 dkg mięsa mielonego z szynki wieprzowej

łyżka lubczyku

natka pietruszki

jajko kajzerka

bułka tarta (2 łyżki)

sól

pieprz

smalec albo olej do smażenia

pieczarki

2 cebule

2 łyżki masła

Mięsa połączyć, dodać jajko, wcześniej namoczoną w wodzie i odciśniętą z niej kajzerkę, lubczyk, posiekaną natkę pietruszki, bułkę tartą, sól, pieprz. Wszystko wymieszać, uformować kotlety i smażyć na smalcu albo oleju przez kilka minut z każdej strony. Na drugie patelni usmażyć pieczarki, po 7 minutach dodać pokrojoną cebulę i smażyć na średnim ogniu przez 3 minuty. Posolić. Przełożyć pieczarki z cebulą i sosem na patelnię z kotletami, przykryć pokrywką i smażyć jeszcze przez 10 minut. Od czasu do czasu odwracać kotlety na drugą stronę. Wszystko na niezbyt dużym ogniu.

Smacznego!

Adam Szejnfeld
Senator Rzeczypospolitej Polskiej
Wiceprzewodniczący Senackiej Komisji Gospodarki Narodowej i Innowacyjności

Biuro Senatorskie Adama Szejnfelda w Pile
64-920 Piła, ul. Grunwaldzka 2/10.
e-mail: szejnfeld.biuro@gmail.com
tel. +48 602 738 542
REGON 385025697

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)