Składniki:
kilka kawałków żeberek wieprzowych
Marynata:
łyżka słodkiej papryki w proszku
pół łyżki pieprzu cayenne
łyżeczka przyprawy Garam masala
sól
5 ząbków czosnku (zmiażdżonych)
pół szklanki oleju rzepakowego
Pozostałe składniki:
dwie główki czosnku
gałązka rozmarynu
Składniki połączyć w misce, żeberka włożyć do marynaty i wszystko wymieszać. Mięso wraz z marynatą przełożyć do żaroodpornego naczynia, ułożyć przecięte główki czosnku i rozmaryn. Przykryć folią aluminiową i piec w piekarniku (200 stopni) przez 3 godziny. Od czasu do czasu polać żeberka marynatą.
Smacznego!
Adam Szejnfeld
Senator Rzeczypospolitej Polskiej
Wiceprzewodniczący Senackiej Komisji Gospodarki Narodowej i Innowacyjności
Biuro Senatorskie Adama Szejnfelda w Pile
64-920 Piła, ul. Grunwaldzka 2/10.
e-mail: szejnfeld.biuro@gmail.com
tel. +48 602 738 542
REGON 385025697