Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Kurczę pieczone.

Redaktor admin on 7 Sierpień, 2024 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki:

kurczak

sól (łyżka)

papryka słodka w proszku (2 łyżki)

pieprz cayenne (łyżka)

olej rzepakowy (1/4 szklanki)

kwaśne, twarde jabłko

Kurczaka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Do sporej miski wsypać sól, paprykę, pieprz i wlać olej. Włożyć kurczaka i wymieszać w składnikach, obracając. Jabłko pokroić na mniejsze kawałki i włożyć do środka kurczaka. Przełożyć go do żaroodpornego naczynia i piec pod folią aluminiową w 200 stopniach przez 2 godziny. Na 40 minut przed końcem zdjąć folię.

Smacznego!

Adam Szejnfeld
Senator Rzeczypospolitej Polskiej
Wiceprzewodniczący Senackiej Komisji Gospodarki Narodowej i Innowacyjności

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)