Mięso z warzywami.
Składniki:
40 dkg mięsa wieprzowego
30 dkg mięsa wołowego
papryka czerwona
papryka żółta
2 pepperoni
2 średnie cebule
5 pomidorków koktajlowych
łyżka słodkiej papryki w proszku
sól
pieprz
szklanka bulionu (albo wody)
olej
łyżka masła
Mięsa: wołowe i wieprzowe pokroić w kostkę, obsmażyć na oleju na patelni. Zmniejszyć ogień, przyprawić, dodać bulion i dusić pod przykryciem przez godzinę. Papryki, cebule, pepperoni pokroić, wrzucić na roztopione masło na drugiej patelni. Dobrze to zrobić na 10 minut przed końcem duszenia się mięsa. Posolić, dodać paprykę w proszku. Smażyć, mieszając, przez 5 minut. Warzywa dodać do mięsa i przekrojone na pół pomidorki. Dusić jeszcze przez 5 minut pod przykryciem.
Smacznego!
Adam Szejnfeld
Senator Rzeczypospolitej Polskiej
Wiceprzewodniczący Senackiej Komisji Gospodarki Narodowej i Innowacyjności
Biuro Senatorskie Adama Szejnfelda w Pile
64-920 Piła, ul. Grunwaldzka 2/10.
e-mail: szejnfeld.biuro@gmail.com
tel. +48 602 738 542
REGON 385025697