Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Mięso z warzywami.

Redaktor admin on 13 Sierpień, 2024 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Mięso z warzywami.

Składniki:

40 dkg mięsa wieprzowego

30 dkg mięsa wołowego

papryka czerwona

papryka żółta

2 pepperoni

2 średnie cebule

5 pomidorków koktajlowych

łyżka słodkiej papryki w proszku

sól

pieprz

szklanka bulionu (albo wody)

olej

łyżka masła

Mięsa: wołowe i wieprzowe pokroić w kostkę, obsmażyć na oleju na patelni. Zmniejszyć ogień, przyprawić, dodać bulion i dusić pod przykryciem przez godzinę. Papryki, cebule, pepperoni pokroić, wrzucić na roztopione masło na drugiej patelni. Dobrze to zrobić na 10 minut przed końcem duszenia się mięsa. Posolić, dodać paprykę w proszku. Smażyć, mieszając, przez 5 minut. Warzywa dodać do mięsa i przekrojone na pół pomidorki. Dusić jeszcze przez 5 minut pod przykryciem.

Smacznego!

Adam Szejnfeld
Senator Rzeczypospolitej Polskiej
Wiceprzewodniczący Senackiej Komisji Gospodarki Narodowej i Innowacyjności

Biuro Senatorskie Adama Szejnfelda w Pile
64-920 Piła, ul. Grunwaldzka 2/10.
e-mail: szejnfeld.biuro@gmail.com
tel. +48 602 738 542
REGON 385025697

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)