Nóżka kaczki pieczona.
Składniki:
nóżka kaczki (albo dwie)
papryka czerwona
cebula czerwona
2 ząbki czosnku
sól
pieprz
sok limonki
Nogę kaczki, przyprawioną solą i pieprzem zrumienić na patelni – skórą do dołu przez 4 minuty, potem z drugiej strony przez 2 minuty. Paprykę i cebulę pokroić (z papryki usunąć gniazdo nasienne, z cebuli skórkę). Ząbki czosnku obrać, pokroić w plasterki. Wszystko posolić i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Na to położyć nóżkę kaczki (albo dwie), skropić sokiem z limonki, wlać sos z patelni. Piec w piekarniku przez godzinę.
Smacznego!
Adam Szejnfeld
Senator Rzeczypospolitej Polskiej
Wiceprzewodniczący Senackiej Komisji Gospodarki Narodowej i Innowacyjności
Biuro Senatorskie Adama Szejnfelda w Pile
64-920 Piła, ul. Grunwaldzka 2/10.
e-mail: szejnfeld.biuro@gmail.com
tel. +48 602 738 542
REGON 385025697
Portale i media społecznościowe:
www.szejnfeld.pl
www.kobiecastronazycia.pl
https://www.facebook.com/Szejnfeld
www.twitter.com/szejnfeld
www.instagram.com/szejnfeld/
www.tiktok.com/@szejnfeld
www.youtube.com/@SenatorSzejnfeld
#kobiecastronazyciapl #Gotowanie #KuchniaPolska #Kuchnia #CoNaObiad #Obiad #Kolacja #Smaki #Deser #deserek #PolitykWKuchni #CośNaZąb #Szejnfeld #senatorSzejnfeld #AdamSzejnfeld #BonAppetit