Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Pieczeń wiosenna z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 10 Październik, 2011 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Zostaw komentarz do tego wpisu

Składniki:

pół kg mięsa wołowego

pół kg mięsa wieprzowego

dwa pory

natka pietruszki

żółtko

łyżka oliwy

sól

Do mięsa ( wołowego i wieprzowego) dodać pokrojone w krążki pory, posiekaną natkę, żółtko i oliwę. Wszystko posolić, wymieszać i włożyć do podłużnej brytfanki, uprzednio zawijając w papier do pieczenia. Piec ok. godziny w temperaturze 180 stopni. Gdy pieczeń ostygnie, dobrze przełożyć ją do czystego papieru. Można jeść na ciepło i na zimno.

Smacznego !

Komentarz

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)