Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Schab pieczony w folii z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 11 Grudzień, 2011 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki:

1kg schabu

gałka muszkatołowa

świeża papryczka chili

tymianek

świeża bazylia

sól

oliwa

Schab natrzeć solą, startą gałką muszkatołową ( ale tylko trochę), posypać tymiankiem. Tak przygotowany schab, obsmażyć z każdej strony na oliwie – aby się zarumienił. Następnie, na wierzch położyć posiekaną bazylię i papryczkę chili. Przełożyć do żaroodpornego naczynia, wyłożonego folią aluminiową, zawinąć nią mięso i wstawić do piekarnika ( 180 stopni) na półtorej godziny.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)