Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Nadziewane piersi kurczaka z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 19 Grudzień, 2011 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki:

4 piersi kurczaka

4 plastry surowego wędzonego boczku ( nie za grube)

świeża bazylia

jedna papryczka chili

sól

oliwa

Delikatnie naciąć  każdą pierś kurczaka pod polędwiczką, tak, żeby zrobiła się kieszonka. Do niej włożyć zwinięty w rulon ( wraz z posiekaną bazylią i papryczką chili) plaster boczku. Piersi posolić, polać oliwą i piec w piekarniku ok 40 minut w temperaturze ok.180 stopni. Od czasu do czasu podlać bulionem albo gorącą wodą. Obracać.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)