Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Schab z grilla z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 2 Marzec, 2012 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki:

plastry schabu bez kości

4 łyżki oliwy z oliwek

łyżka octu winnego

rozmaryn

tłuczony pieprz

sól

łyżeczka miodu

cebula

jabłko

Wymieszać oliwę z octem. Dodać pieprz, sól, rozmaryn i miód. Do tak przygotowanej marynaty włożyć rozbite plastry schabu i pozostawić na kilka godzin. Po tym czasie piec na grillu węglowym albo elektrycznym przez 30 minut, raz obracając. Pokrojoną cebulę wraz z pokrojonym ( ze skórką) jabłkiem podsmażyć na patelni ale tylko przez 5 minut i ułożyć na gotowy schab.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)