Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

zupa – botwinka z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 20 Maj, 2012 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki :

pęczek botwiny

mała włoszczyzna ( najlepiej młoda)

3 ziemniaki

sok z cytryny

śmietana

koperek

sól

łyżeczka cukru

Pokroić obrane buraczki i włoszczyznę na małe kawałki, posiekać umyte łodygi botwiny. Wrzucić do wrzącej wody. Po kilku minutach dodać pokrojone w małą kostkę ziemniaki. Posolić, można dodać trochę cukru do smaku i wlać sok z cytryny. Gotować pod przykryciem aż warzywa prawie zmiękną. Dorzucić umyte liście botwiny. Gotować jeszcze 3 minuty. Podawać ze śmietaną i koperkiem.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)