Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Kurczak siekany z włoskim koprem z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 21 Październik, 2012 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki:

1 podwójna pierś z kurczaka

1 koper włoski

1 biała papryka

garść świeżych liści bazylii

2 ząbki czosnku

4 małe papryczki chili

4 łyżki oliwy z oliwek

3 łyżki sosu sojowego

sól

Kurczaka umyć, posiekać albo pokroić na drobne kawałki. Koper włoski i paprykę pokroić na małe kostki. Papryczki chili posiekać razem z pestkami. Czosnek posiekać. W woku rozgrzać oliwę, wrzucić do niej papryczki chili i czosnek. Po minucie dodać kurczaka. Posolić. Smażyć przez 10 minut. Następnie dodać koper włoski i paprykę. Po kilku minutach dodać bazylię i wlać sos sojowy. Mieszać i smażyć przez kolejne 10 minut. Aby potrawa nie była zbyt sucha, na minutę przed końcem smażenia można dolać 1/3 szklanki bulionu. Podawać z ryżem albo z makaronem.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)