Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Zupa cytrynowa z cyklu “Kuchnia Zosi

Redaktor admin on 11 Luty, 2013 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki :

półtora litra wody ( 12 szklanek )

udko z kurczaka

cytryna

2 małe marchewki

1 mała pietruszka

kawałek selera

mała cebula

śmietana

szklanka ryżu

sól

Udko gotować w osolonej wodzie. Po 15 minutach dodać warzywa i przyprażoną cebulę. Gdy mięso i warzywa będą miękkie, wyjąć wszystko z wywaru. Udko obrać ze skóry, oddzielić od kości i pokroić w kostkę. Cytrynę umyć, zetrzeć na małych oczkach tarki skórkę. Cytrynę pokroić w półplasterki, usunąć pestki. Skórkę wraz z pokrojoną cytryną dodać do wywaru. Gotować 10 minut. Na dwie minuty przed końcem, wrzucić mięso i pokrojoną w krążki marchewkę. Na końcu dolać śmietanę ale nie zagotowywać już zupy. Podawać z wcześniej ugotowanym ryżem.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)