Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Kurki smażone z dymką z cyklu “Kuchnia Zosi”

Redaktor admin on 1 Czerwiec, 2018 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Kurki smażone z dymką

Składniki:
  • 250 g kurek (albo więcej)
  • młoda dymka – 1/3  pęczka
  • łyżka masła
  • sól
  • pieprz (niekoniecznie)
Kurki oczyścić, większe przekroić wzdłuż. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić kurki i smażyć na średnim ogniu przez 10 minut. Od czasu do czasu przemieszać. Jak kurki się przyrumienią, przykryć na dwie minuty pokrywką. Potem  dodać  posiekaną dymkę ze szczypiorem, posolić, ewentualnie doprawić pieprzem i smażyć jeszcze przez dwie minuty bez przykrycia.
Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)