Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Wątróbka drobiowa z jabłkami

Redaktor admin on 6 Luty, 2020 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki :

1 kg wątróbki drobiowej

3 jabłka twarde, kwaśne ( dobra jest szara reneta )

sól

pieprz

2 łyżki masła  do smażenia wątróbek

mała łyżeczka masła do jabłek

mąka do obtoczenia wątróbek

Wątróbki oczyścić z błon i ewentualnie z żółci. Umyć, obtoczyć w mące. Smażyć na maśle, na patelni, przez 15 minut ( skórka powinna być zrumieniona). Jabłka obrać, pokroić na dość małe kawałki, poddusić na maśle, po 5 minutach dodać odrobinę wody. Po 10 minutach smażenia wątróbki dodać do niej jabłka. Posolić, przyprawić pieprzem i smażyć dalsze 5 minut, delikatnie mieszając. Do wątróbki można też dodać zeszkloną cebulę  uprzednio podsmażając ją razem z jabłkami.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)