Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Grzyby marynowane

Redaktor admin on 9 Wrzesień, 2020 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki :

prawdziwki, podgrzybki, kurki, gąski itp. – 1 kg

2 i pół litra wody

sól

Zalewa :

pół szklanki octu

2 szklanki wody

2 średnie cebule

łyżeczka cukru

łyżka soli

pieprz kilka/kilkanaście ziaren

2 liście laurowe

4 ziarna ziela angielskiego

łyżeczka gorczycy

Oczyszczone grzyby gotować w wodzie solą ok. 10 minut. W drugim garnku zagotować wszystkie składniki na zalewę. Grzyby odcedzić, przepłukać zimną wodą i włożyć do wcześniej wyparzonych słoików. Zalać zalewą, zakręcić i pasteryzować przez 15 minut. Potem wyjąć słoiki, odwrócić do góry dnem, do ostygnięcia.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)