Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Śledzie po kaszubsku

Redaktor admin on 23 Grudzień, 2020 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki :

8 filetów śledziowych

2 cebule

6 łyżek octu winnego

3 łyżki cukru

6 łyżek koncentratu pomidorowego

liść laurowy

3 ziarna ziela angielskiego

pół łyżeczki papryki ostrej

pół szklanki oleju

Na patelnię wlać połowę oleju, zeszklić pokrojoną drobno cebulę, dodać cukier i chwilę smażyć. Dodać resztę oleju, ocet, koncentrat pomidorowy i wszystkie przyprawy. Dusić na małym ogniu ok. 10 minut. Śledzie wymoczone ( jeśli są z zalewy solonej ) i osuszone zwinąć w rulony, ułożyć w słoiku i zalać ostudzoną zalewą. Przed podaniem trzymać w lodówce najlepiej nie krócej niż przez 24 godziny.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)