Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Kaczka z jabłkami

Redaktor admin on 26 Grudzień, 2020 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki :

kaczka

5 jabłek szara reneta

sól

pieprz

majeranek

Kaczkę porządnie umyć, wewnątrz też. Posmarować solą, pieprzem ( tu dodaję zielony w całości – wciskam ziarna w skórkę) Posypać majerankiem ( wewnątrz też ). Wstawić na co najmniej kilka godzin pod folią spożywczą do lodówki. Potem przełożyć kaczkę do naczynia  żaroodpornego, dość wysokiego, ponieważ tłuszcz z niej się topi. Jabłka obrać, pokroić na ćwiartki i włożyć do wnętrza kaczki. Nogi związać sznurkiem bawełnianym. Obok położyć resztę jabłek. Piec  w temperaturze 200 stopni przez 40 minut, potem  w 180 stopniach pod przykryciem przez 2 godziny.

Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)