Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Boczek pieczony

Redaktor admin on 17 Luty, 2021 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki:

70 dkg surowego boczki

papryka czerwona (albo inna)

japapeno albo chili

2 cebule

pieprz

sól

5 ząbków czosnku

łyżka czosnku niedźwiedziego

Boczek przyprawić pieprzem, solą, czosnkiem niedźwiedzim z obu stron. Świeży czosnek obrać, pokroić w plastry, ułożyć na wewnętrznej stronie boczku. Zrolować go i związać w kilku miejscach sznurkiem bawełnianym. Wstawić w naczyniu żaroodpornym do piekarnika, lekko podlać wodą i piec pod folią w 200 stopniach przez godzinę. Taki można jeść z dodatkami albo następnego dnia, pokroić w grube plastry i podsmażyć z paprykami, chili i cebulami na patelni. Najpierw, przez kilka minut należy smażyć na niewielkiej ilości oleju albo maśle (pod przykryciem), pokrojone i posolone papryki i cebule, potem dodać plastry boczku.

Smacznego!

Adam Szejnfeld

Senator Rzeczypospolitej Polskiej

Biuro Senatorskie Adama Szejnfelda w Pile

64-920 Piła, ul. Grunwadzka 2/10.

e-mail: szejnfeld.biuro@gmail.com

tel. +48 602 738 542

REGON 385025697

Portale i media społecznościowe:

www.szejnfeld.pl

www.kobiecastronazycia.pl

www.facebook.com/PoselSzejnfeld/

www.twitter.com/szejnfeld

www.instagram.com/szejnfeld/

www.youtube.com/user/AdamSzejnfeld

#gotowanie #smacznakuchnia #kuchniapolska #dobregotowanie #mniammniam #Smażymy #Gotujemy #Kuchnia #DobraKuchnia #jedzenie #obiad #śniadanie #kolacja #podwieczorek #lunch #dobrejedzenie #gotowanie #kuchniapolska #AdamSzejnfeld #KobiecaStronaŻycia #LubięGotować #Smażymy #Gotujemy #Kuchnia

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)