Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Zupa z młodych warzyw

Redaktor admin on 6 Czerwiec, 2021 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Składniki :
korpus kurczaka albo 5, 6 skrzydełek
3 młode marchewki
2 młode pietruszki
1 młody seler ( z liśćmi )
1 młody por
kilka młodych ziemniaków
kalafior
śmietana albo gęsty naturalny jogurt ( łyżka na talerz )
sól
2 liście laurowe
2 suszone prawdziwki ( opcjonalnie )
5 ziaren ziela angielskiego
2 litry wody
do garnka z wodą włożyć umyty korpus kurczaka albo skrzydełka, dodać liście laurowe, ziele angielskie i ew. prawdziwki. Gotować na  średnim ogniu przez 40 minut. Warzywa i ziemniaki oskrobać, umyć, pokroić ale niezbyt cienko ( ziemniaki w kostkę ).  Kalafior umyć,  pokroić w małe różyczki.  Liście selera dobrze umyć. Wszystko dodać do wywaru. Posolić. Gotować ok. 15 minut. Do gotowej zupy podać śmietanę albo jogurt.
Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)