Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Golonka na grochówce

Redaktor admin on 16 Sierpień, 2021 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Golonka na grochówce
Składniki :
golonka wieprzowa ( średniej wielkości )
40 dkg grochu w całości
włoszczyzna
kilka ziemniaków
2 liście laurowe
5 ziaren ziela angielskiego
majeranek – łyżeczka
2,5 litra wody
sól
pieprz
Golonkę gotować w wodzie razem z liśćmi laurowymi i zielem angielskim przez 3 godziny na średnim ogniu. Na godzinę przed końcem dodać opłukany groch a na pół godziny przed końcem dodać obraną i umytą włoszczyznę ( pora pokroić w krążki ) i umyte, pokrojone w kostkę, ziemniaki. Posolić, doprawić pieprzem. Pod koniec dodać majeranek.
Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)