Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Klopsy z indyka duszone w warzywach

Redaktor admin on 9 Wrzesień, 2021 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Klopsy z indyka duszone w warzywach
Składniki :
70 dkg mielonego mięsa z udźca indyka
jajko
natka pietruszki ( pół pęczka )
3 marchewki
2 pietruszki
pól selera
por
2 cebule
3 pomidory
liść laurowy
4 ziarna ziela angielskiego
sól
pieprz
2 łyżki masła
bulion drobiowy
Marchewki, seler i pietruszki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebule pokroić w kostkę, pora w krążki. Wszystko przedtem powinno być umyte i obrane. Warzywa podsmażyć na łyżce masła, na patelni, przez dwie minuty, potem wrzucić do garnka. Posolić.
Klopsy : do mięsa dodać pieprz, sól, posiekaną natkę pietruszki i jajko. Uformować kulki. Tak przygotowane klopsy obsmażyć na patelni, na łyżce masła, lekko oprószyć mąką ( wtedy sos nie będzie wodnisty ) Przełożyć klopsy do garnka ze startymi warzywami, zalać bulionem – tylko tyle żeby przykrył klopsy. Dodać liść laurowy, 4 ziarna ziela angielskiego, 3 posiekane pomidory bez skórki i dusić na średnim ogniu przez pół godziny.
Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)