Maria Skłodowska - Curie “Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć.”

Ignacy Paderewski “Droga do sukcesu pełna jest kobiet popychających swych mężów.”

Karkówka z patelni

Redaktor admin on 18 Październik, 2021 dostępny w Bon Appetit. Możesz śledzić odpowiedzi do tego wpisu poprzez RSS 2.0. Nie ma możliwości pozostawienia odpowiedzi.

Kilka plastrów karkówki wieprzowej ( tyle, żeby obok siebie zmieściły się na patelni )
2 cebule
łyżka czosnku niedźwiedziego
pieprz cayenne ( albo inny )
papryka słodka w proszku
sól
olej rzepakowy
masło (  średnia łyżka ) do zeszklenia cebuli
Plastry karkówki ” obić ” ostrym nożem z dwóch stron ( wtedy przyprawy wnikną do mięsa ). Z każdej strony wetrzeć sól, pieprz, słodką paprykę czosnek niedźwiedzi. Na rozgrzaną patelnię z olejem ułożyć mięso. Po minucie odwrócić mięso na drugą stronę. Po kolejnej minucie zmniejszyć ogień i smażyć przez 15 minut ( od czasu do czasu odwracając plastry mięsa raz na jedną raz na drugą stronę. W 10  minucie smażenia się karkówki, na drugiej patelni zeszklić pokrojone w krążki cebule, lekko posolić. Następnie ułożyć na karkówce ( razem z sosem ), przykryć pokrywką i smażyć na małym ogniu przez 5 minut.
Smacznego !

Brak możliwości dodania komentarza

Zaloguj się / Realizacja - Medianet (info@medianetinteractive.pl)